TOPlist


Houbová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: sona1959
  • Porce: 6.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)700
Bujón suchý stav5
Voda400
Mouka pšeničná hladká5
Cibule20
Máslo10
Houby čerstvé průměr400

Energetická hodnota celkem: 2254 kJ

Bílkoviny (g): 36, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 56 SAFA (g): 11 Cukry (g): 40 Vláknina (g): 25 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 376 kJ

Bílkoviny (g): 6, Tuky (g): 3.2, Sacharidy (g): 9.3 SAFA (g): 1.8 Cukry (g): 6.7 Vláknina (g): 4.2 Sůl (g): 0.2


Dochucovadla:

sůl, pepř, kmín, bujon

Postup přípravy

Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme pokrájené čerstvé houby (nebo namočené sušené). Chvíli podusíme. Zalijeme vodou a doplníme moukou rozmíchanou v části studené vody. Ihned důkladně promícháme, aby se netvořily hrudky. Přidáme kmín, sůl, pepř a necháme povařit. Přidáme mléko, ev. bujon a máslo na dochucení. Příloha: houskový knedlík, plátek hovězího z polévky nebo jen rýži.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma