TOPlist


Domaci tiramisu

  • Uživatelský recept
  • Autor: erusnakova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Pribináček125
Mascarpone200
Máslo pomazánkové průměr200
Vejce celá průměr180
Piškoty cukrářské100
Kakao Holandské (v suchém stavu)5
Cukr bílý (řepný, třtinový)20

Energetická hodnota celkem: 10342 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 190, Sacharidy (g): 132 SAFA (g): 120 Cukry (g): 86 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1293 kJ

Bílkoviny (g): 6.6, Tuky (g): 23.8, Sacharidy (g): 16.5 SAFA (g): 15 Cukry (g): 10.8 Vláknina (g): 0.3 Sůl (g): 0.4

Postup přípravy

Uvarime silne espresso. Zloutky oddelime od bilku. K zloutkum pridame 1 sacek vanilkoveho cukru, zamichame a nechame rozpustit. Bilky vyslehame do snehu. Se zloutky smichame mascarpone, pomazankove maslo a smetanoveho pribinacka, zamichame do hladka (neslehame). Po troskach vmichame snih z bilku. Piskoty namocene v espresu vyskladame na dno formy, pridame vrstvu kremu, dlasi vrstva opet piskoty namocene v espressu. Posledni vrstva musi byt vzdy krem. Rozetreme do hladka a zasypeme kakaem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma