TOPlist


Jablkový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: msprenge
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká250
Hera120
Ocet10
Voda, minerální vody bez příchutě50
Jablka600
Citronová šťáva100
Cukr hnědý (řepný, třtinový)20

Energetická hodnota celkem: 8845 kJ

Bílkoviny (g): 28, Tuky (g): 89, Sacharidy (g): 294 SAFA (g): 42 Cukry (g): 92 Vláknina (g): 35 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1474 kJ

Bílkoviny (g): 4.7, Tuky (g): 14.8, Sacharidy (g): 49 SAFA (g): 7 Cukry (g): 15.3 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice, sůl

Postup přípravy

Jablka nakrájíme, promícháme s citronovou šťávou, podlijeme vodou, posypeme cukrem a skořicí a dusíme. Přilijeme pudink rozmíchaný ve 200 ml vody a povaříme do zhoustnutí. V míse rozdrobíme tuk s moukou a špetkou soli, přilijeme studenou vodu a zpracujeme těsto. Rozdělíme ho na dvě části. Z první vyválíme plát, který přeneseme do formy a poklademe náplní, z druhé nařežeme proužky na mřížku. Pečeme asi 40 min. dozlatova.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma