TOPlist


lívanec tvarohový

  • Uživatelský recept
  • Autor: vlastovka
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)2
Mouka žitná celozrnná26
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)40
tvaroh polotučný Milko80
Cukr bílý (řepný, třtinový)7
Vejce celá průměr48
Maliny kompotované30
Tvaroh odtučněný průměr80

Energetická hodnota celkem: 1557 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 10, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 4 Cukry (g): 20 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

Ozdobit šlehaným tvarohem (80g) a rozmačkaným kompotem (30g) nebo naředěným džemem, pečeným čajem ap.

Postup přípravy

Rozšlehat 1 malé vejce, lžičku cukru (nebo nahradit sladidlem), 2 vrchovaté lžíce tvarohu a 40ml mléka. Vmíchat 1 vrch. lžíci + 1 vrch. lžičku celozrnné žitné mouky. Má nízký GI = zasytí na dlouho. Pánev otřít mastným ubrouskem, nalít těsto, přiklopit poklicí a pomalu péct až se těsto na povrchu zatáhne (přestane téct), potom obrátit a odkryté dopéct. Samotný lívanec má 1137kJ B30% (20g) T25% (8g) S44% (30g) Ozdobením tvarohem se bílkoviny navýší.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma