TOPlist


hořká čokoláda z kakaových bobů 70%

  • Uživatelský recept
  • Autor: vitek75
  • Porce: 10.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
kakaové boby pražené69
Cukr hnědý (řepný, třtinový)31

Energetická hodnota celkem: 2260 kJ

Bílkoviny (g): 8, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 22 Cukry (g): 51 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 226 kJ

Bílkoviny (g): 0.8, Tuky (g): 3.6, Sacharidy (g): 5.1 SAFA (g): 2.2 Cukry (g): 5.1 Vláknina (g): 0.2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

vanilka

Postup přípravy

Pražené kakaové boby rozemeleme na mlýnku na mák. Vzniklou hmotu smícháme s třtinovým cukrem a kouskem vanilky a znovu umeleme v mlýnku na mák. Je třeba mlít pomalu, aby se mlýnek nezahříval, jinak se hmota lepí. Vzniklou hmotu zahříváme na vodní lázni na teplotu asi 70-85 °C za občasného tření lžičkou nebo stěrkou (konšování) 4-5 hodin. Z původně sypké hmoty se stane nejprve hustá kaše a poté řídká kaše. Když hmota začne mírně houstnout, je hotovo - nalijeme hmotu do formiček a necháme ztuhnout. Doma dělaná čokoláda není nikdy tak hladká, jako kupovaná, ale je domácí. Možno přidat různé ingredience, jako jsou mandle nebo ořechy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

24. 08. 2017 21:49

babicka Eva

Určitě dobré. ale náročné.

24. 08. 2017 19:13

martashi

Tak tohle rozhodně vyzkouším.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma