TOPlist


Jelenie stehno na hubách

  • Uživatelský recept
  • Autor: bigbubo
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jelenie mäso300
Cibule65
Kyslá smotana 14%125
Naturamyl bramborový škrob10
Houby sušené průměr30
Olej olivový20
Zlatý hovädzí bujón10
Víno červené100

Energetická hodnota celkem: 3992 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 48, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 26 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1331 kJ

Bílkoviny (g): 25, Tuky (g): 16, Sacharidy (g): 17 SAFA (g): 8.7 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

soľ, korenie,

Postup přípravy

Mäso naporcujeme a naklepeme (3rezne), okoreníme a prudko opečieme z oboch strán. Vy berieme a n výpeku orestujeme nasekanú cibuľu. Keď je cibuľ mäkká prložíme naspôť mäso, zalejeme vínom pridáme kocku bujónu a prikryté dusíme do zmäknutia. Podľa potreby podlievame vodou. Keď je mäso mäkké, pridáme huby ktoré sme predtým namočili a pred pridaním vyžmýchali.Podusíme a keď sú huby uvarené, pridáme kyslú snotanu v ktorej sme rozmiešali čajovú lyžičku zemiakového škrobu. Privedieme do varu a máme hotovo. Podľa chuti dosolíme resp.okireníme a podávame s cestovinou, polentou alebo s knedlíkom. Dobrú chuť.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma