TOPlist


Koprová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: anubis
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko čerstvé odstředěné (0,5 % tuku)200
Voda, minerální vody bez příchutě600
Smetana ke šlehání 33%200
Kopr120
Knedlíky houskové kynuté150
Vejce celá průměr220

Energetická hodnota celkem: 5995 kJ

Bílkoviny (g): 53, Tuky (g): 92, Sacharidy (g): 95 SAFA (g): 54 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1499 kJ

Bílkoviny (g): 13.3, Tuky (g): 23, Sacharidy (g): 23.8 SAFA (g): 13.5 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 1.3 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

Masox sůl cukr ocet

Postup přípravy

Dáme do kastrolu rozpustit máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku. Tu zalijeme mlékem a vodou, přidáme kostkut Masoxu a necháme 20 minut vařit. Poté přidáme opraný a nakrájený kopr, smetanu, cukr, sůl a ocet a necháme projít varem. Poté dochutíme dle chuti (někdo rád sladší, někdo kyselejší...). Podáváme s vařeným vajíčkem a houskovým knedlíkem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma