TOPlist


Játra restovaná s rýží a zeleninou

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Omáčka sójová  5
Paprika žlutá 40
Paprika červená40
Žampiony25
Mrkev20
Česnek6
Cibule20
Rýže natural syrová50
Oleje (všechny druhy)7
Játra kuřecí100

Energetická hodnota celkem: 1854 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 50 SAFA (g): 3 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Rýži uvaříme obvyklým způsobem. Zeleninu a žampióny omyjeme, očistíme, mrkev nakrájíme na slabá kolečka, žampióny na plátky, papriky na nudličky. Játra omyjeme, necháme okapat. Ve woku nebo na teflonové pánvi rozehřejeme olej, játra opepříme a opečeme ze všech stran, vyjmeme, mírně osolíme a uchováme v teple. Do pánve vložíme na kolečka pokrájenou cibuli, lisovaný česnek, žampióny a zeleninu, opepříme, osolíme, přidáme špetku kari koření, podlijeme trochou vody a podusíme. Na skus podušenou zeleninu zamícháme s rýží, dochutíme sójovou omáčkou. Servírujeme obložené drůbežími játry.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

26. 09. 2013 16:59

Elza75

Vynikající :) Dnes jsem to měla s dcerou k obědu. Moc dobré :)

18. 11. 2010 12:19

Lidulka

Určitě souhlasím s předchozím komentářem. Ta zeleninová rýže dělá zázraky, játra jsou k tomu jako perlička.

16. 11. 2010 20:17

lendi

Dnes jsem to měla k večeři a opravdu výborné na jedničku!!! Ač játra nemusím, tak v tomhle případě určitě udělám zase výjimku:-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma