TOPlist


Svíčková

  • Uživatelský recept
  • Autor: pajazupa
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)9
Cibule116
Zeleninová směs na svíčkovou mražená350
Smetana zakysaná 12%190
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)100
Voda, minerální vody bez příchutě250

Energetická hodnota celkem: 2473 kJ

Bílkoviny (g): 17, Tuky (g): 33, Sacharidy (g): 55 SAFA (g): 17 Cukry (g): 34 Vláknina (g): 13 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 824 kJ

Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 11, Sacharidy (g): 18.3 SAFA (g): 5.7 Cukry (g): 11.3 Vláknina (g): 4.3 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl, koření do svíčkové (pyramida Vitana), citrónová šťáva

Postup přípravy

Osmahnout cibuli, orestovat maso (kuřecí, vepřové, svíčková, ...). Podlít vařící vodou, přidat koření, zeleninu. Dusit v hrnci nebo péct v troubě (dle možností) do změknutí masa. Vyndat maso, rozmixovat zeleninu, přidat smetanu, mléko dle požadovaného množství a hustoty omáčky. Dochutit.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma