TOPlist


Francouzský čokoládový koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: Lumidek
  • Porce: 50.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná hladká100
Cukr hnědý (řepný, třtinový)125
Vejce celá průměr160
Voda, minerální vody bez příchutě150
Máslo čerstvé125
Čokoláda hořká 70 % průměr200

Energetická hodnota celkem: 12964 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 204, Sacharidy (g): 260 SAFA (g): 125 Cukry (g): 186 Vláknina (g): 36 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 259 kJ

Bílkoviny (g): 1, Tuky (g): 4.1, Sacharidy (g): 5.2 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 3.7 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

může být 1/2 kypřícího prášku

Postup přípravy

Smícháme vyšlehaná vejce, 125g cukru a 100g hladké mouky. Mezitím ve vodní lázni rozpouštíme 200g kvalitní čokolády (používám Alnaturu 70% z DMdrogerie) a máslo ve vodě. Přimícháme k první směsi, vylijeme do máslem vymazané formy např. dortové a pečeme na 200C asi 15 min. Koláč je nízký a vypadá po rozkrojení mokře a nedopečeně,ale je to tak správně. Je to královská rychlovka,tedy nic dietního, pochutnáte si. Foto dodám.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma