TOPlist


Lívanečky z ricotty

  • Uživatelský recept
  • Autor: Boruv.ka
  • Porce: 2.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jahody100
Ricotta200
Mouka špaldová celozrnná30
Piniové oříšky15
Bílek105
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10

Energetická hodnota celkem: 2857 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 43, Sacharidy (g): 39 SAFA (g): 17 Cukry (g): 10 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 8

Energetická hodnota na 1 porci: 1429 kJ

Bílkoviny (g): 17.5, Tuky (g): 21.5, Sacharidy (g): 19.5 SAFA (g): 8.5 Cukry (g): 5 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

stévia, špetka soli

Postup přípravy

Vyšleháme 3 bílky se špetkou soli na tuhý sníh. Do sněhu vmícháme kelímek ricotty ( 200g ), piniové oříšky ( já je neměla, tak je nahradila vlašskými ořechy ), přidáme špaldovou mouku. Opékáme na pánvi. Jako ovocnou přílohu můžete dát cokoliv podle sezóny nebo zásob doma ;-) Fantazii se meze nekladou. Použila jsem mražené jahody, lehce je ohřála, rozmixovala a přidala stévii na oslazení. A nebo můžete polít jogurtem či tvarohem MADETA stracciatella, tiramisu atp. Je to zdravé mlsání, dobrou chuť !

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

31. 05. 2013 17:13

mooorka

Mám ráda sladké, až budou meruňky tak je vyzkouším :-))

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma