TOPlist


Roštěnky z falešné svíčkové s rýží

  • Uživatelský recept
  • Autor: stepnikukacka
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr800
Rýže parboiled (uvařená)800
Mouka pšeničná hladká45
Bujón hovězí11
Cibule270
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)55

Energetická hodnota celkem: 11807 kJ

Bílkoviny (g): 192, Tuky (g): 97, Sacharidy (g): 270 SAFA (g): 24 Cukry (g): 29 Vláknina (g): 14 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 1476 kJ

Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 12.1, Sacharidy (g): 33.8 SAFA (g): 3 Cukry (g): 3.6 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

Sůl, pálivá paprika, indické koření na způsob kari

Postup přípravy

Na oleji zpěníme cibulku a plátky masa (nesolíme, nekořeníme) zatáhneme z každé strany, aby maso zůstalo šťavnaté. Osolíme, opaprikujeme, přidáme indické koření. Přilijeme 700 ml vody, dáme jednu kostku bujónu a vaříme v tlakovém hrnci asi 30 minut. Pak maso vyndáme a v troše vody rozmícháme mouku zalijeme omáčku. Provaříme ještě asi 10 minut. Podáváme s uvařenou rýží. Můžeme posypat nakrájenou cibulkou. 1 porce je 100 g rýže, 100 g masa a 130 g omáčky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma