TOPlist


Segedínsky guľaš

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana na vaření 10%250
Sádlo vepřové škvařené20
Cibule125
Vepřová plec500
Zelí bílé kysané500
Bujón průměr (hotový)400

Energetická hodnota celkem: 6743 kJ

Bílkoviny (g): 109, Tuky (g): 114, Sacharidy (g): 38 SAFA (g): 56 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 18 Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 1124 kJ

Bílkoviny (g): 18.2, Tuky (g): 19, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 9.3 Cukry (g): 4.5 Vláknina (g): 3 Sůl (g): 2.2


Dochucovadla:

soľ, mleté čierné korenie, majoránka

Postup přípravy

Na masti osmažíme čibuľu, pridáme červenú papriku, bravčivé mäso pokrájame na kocky. Posolíme, pridáme mleté čierné korenie, majoránku a dusíme cca 10 minut, kým sa odparí všetka šťava, ktorú mäso pustilo. Podlejeme cca 2-dl horúcej vody a dusíme cca 30 minút. Pridáme pokrajanú a premytá domácu kyslú kapustu. Pridáme ešte asi 2 dl horúcej vody a dusíme ďalších 30 minút, pridáme smotanu a tavený syr karicku a necháme ešte chvíľu povariť. Vypneme plyn a necháme ešte pod pokrievkou dojsť.

Fotografie




Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma