TOPlist


Znojemské plátky

  • Uživatelský recept
  • Autor: IlonkaS
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr500
Cibule100
Vysočina100
Okurky sterilované průměr100
Vejce celá průměr110
Hořčice plnotučná průměr50
Mouka pšeničná hladká60
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)500
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Bujón průměr (hotový)400

Energetická hodnota celkem: 14311 kJ

Bílkoviny (g): 177, Tuky (g): 94, Sacharidy (g): 450 SAFA (g): 33 Cukry (g): 27 Vláknina (g): 27 Sůl (g): 13

Energetická hodnota na 1 porci: 3578 kJ

Bílkoviny (g): 44.3, Tuky (g): 23.5, Sacharidy (g): 112.5 SAFA (g): 8.3 Cukry (g): 6.8 Vláknina (g): 6.8 Sůl (g): 3.3

Postup přípravy

Plátky masa lehce naklepeme a z obou stran osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a obalíme v mouce. Na rozpáleném oleji je prudce z obou stran opečeme a vyndáme. Do zbylého tuku nasypeme pokrájenou cibuli, osmažíme a vrátíme k ní maso. Zalijeme horkou vodou (aby bylo maso ponořené), přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí masa (podle druhu a kvality asi 25 - 45 minut). Mezitím v půl hrnku vody rozkvedláme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme, do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, salám a vejce, vrátíme maso, přiklopíme a ještě asi 15 minut společně provaříme. Podáváme s rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma