TOPlist


Hovězí guláš s houbami

  • Uživatelský recept
  • Autor: guttenovar
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 80

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí kližka800
Cibule300
Houby čerstvé průměr100
Olej olivový10
Mouka pšeničná hladká60
Rajský protlak190
Česnek20

Energetická hodnota celkem: 7685 kJ

Bílkoviny (g): 189, Tuky (g): 61, Sacharidy (g): 123 SAFA (g): 24 Cukry (g): 47 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1921 kJ

Bílkoviny (g): 47.3, Tuky (g): 15.3, Sacharidy (g): 30.8 SAFA (g): 6 Cukry (g): 11.8 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

sladká paprika, kmín, pepř, sůl

Postup přípravy

Oloupanou cibuli nakrájíme najemno a osmahneme na oleji. Zaprášíme ji mletou paprikou, přidáme hovězí kližku nakrájenou na malé kousky, vše osolíme, opepříme, okmínujeme, přidáme rozetřený česnek a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Pak trochu zvýšíme plamen a všechnu šťávu vydusíme do tuku. Maso zaprášíme moukou, za stálého míchání orestujeme a podlijeme vodou nebo vývarem. Přidáme očištěné houby nakrájené na kousky a protlak, promícháme, guláš povaříme, aby houby změkly, a na závěr ho dochutíme solí a pepřem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma