TOPlist


Pečený lín

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tereza.Cisarova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lín400
Mrkev200
Celer bulva200
Chilli omáčka sladká60
Máslo čerstvé20
Těstoviny (v suchém stavu)200

Energetická hodnota celkem: 6190 kJ

Bílkoviny (g): 107, Tuky (g): 21, Sacharidy (g): 210 SAFA (g): 12 Cukry (g): 48 Vláknina (g): 16 Sůl (g): 2

Energetická hodnota na 1 porci: 1548 kJ

Bílkoviny (g): 26.8, Tuky (g): 5.3, Sacharidy (g): 52.5 SAFA (g): 3 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0.5


Dochucovadla:

sůl, graham masala (směs koření z kmínu, černého pepře, hřebíčku, muškátového květu, koriandru, kardamomu a bobkového listu), limetková štáva (1 limetka)

Postup přípravy

Dva líny nafiletujeme, nastrouháme mrkev a celer nahrubo nebo pokrájíme na nudličky. Mrkev s celerem vložíme do pečící nádoby osolíme, posypeme lžičkou graham masaly, zakápneme šťávou z půl limetky a smícháme spolu se sladkou chilli omáčkou. Na ochucenou zeleninu položíme osoleného a lehce okořeněného lína (opět graham masala) pokapaným šťávou z druhé půlky limetky. Na lína dáme kousky másla a podlijeme. Pečeme do změknutí a zezlátnutí. Uvaříme si špagety či jiné těstoviny, vyjmeme lína, zeleninu trochu rozmixujeme tyčovým mixérem a těstoviny dáme k zelenině. Smícháme a podáváme s filetem lína. Můžeme posypat trouchou sekané petrželky.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma