TOPlist


Hovězí na rajčatech s provensálským kořením, rýže

  • Uživatelský recept
  • Autor: JarmilaCernakova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)7
Cibule15
Česnek5
Rajský protlak30
Rajčata 100
Mouka pšeničná hladká5
Rýže dlouhozrnná (v suchém stavu)40

Energetická hodnota celkem: 1732 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 48 SAFA (g): 3 Cukry (g): 9 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

provensálské bylinky bobkový list nové koření sůl, mletý pepř, drcený kmín.

Postup přípravy

Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji opečeme z obou stran. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno, přidáme k masu, okmínujeme, ochutíme směsí provensálských bylinek, doplníme rajským protlakem, bobkovým listem a novým kořením, pak podlijeme vodou a dusíme. Spaříme rajčata, oloupeme a pokrájíme na kostičky a přidáme k masu. Když je maso měkké, vyjmemeho ze štávy a uchováme v teple. Mouku rozmícháme asi ve dvou lžících vody, masovou šťávu zahustíme a necháme dobře provařit. Podáváme s vařenou rýží.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma