TOPlist


Cuketa plnená-zapečená

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Lněné semínko drcené50
Cibule šalotka30
Petržel - nať15
Bujón bohatý zeleninový Knorr (hotový výrobek)150
Cuketa450
Vejce celá průměr60
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Česnek10
Žampiony175
Syr Pierko65
ovsené otruby30

Energetická hodnota celkem: 3290 kJ

Bílkoviny (g): 56, Tuky (g): 42, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 8 Cukry (g): 16 Vláknina (g): 29 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1097 kJ

Bílkoviny (g): 18.7, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 14.7 SAFA (g): 2.7 Cukry (g): 5.3 Vláknina (g): 9.7 Sůl (g): 1.3

Postup přípravy

cuketu umyjené, odkrojíme konce, po dlžke rozkrojíme na polovicu, Lyžičkou výškriabeme vnútrajšok cukety a udusíme spolu s cibuľou, cesnákom, pokrájanými šampiňonmi do mäkká. Pridáme zomleté ľanové senmienka, , 2PL ovsených otrúb, 1 vajíčko a nakoniec postrúhaný syr (necháme si ešte cca 3PL na záverečné zapečenie). Osolíme okoreníme , pridáme zelenú vňať. Cuketu naplníme, podlejeme zeleninovým vývarom a dáme zapiecť do rúry. Nakoniec dáme zbytok postrúhaného syru a necháme ho ešte zapiecť do zlatistá na 5-10 minút.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma