TOPlist


Dort Pavlova

  • Uživatelský recept
  • Autor: hakykralova
  • Porce: 8.00
  • Doba přípravy (min.): 15

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Jahody200
Smetana ke šlehání 33%240
Ocet10
Solamyl bramborový škrob30
Cukr bílý (řepný, třtinový)225
Bílek140

Energetická hodnota celkem: 7863 kJ

Bílkoviny (g): 22, Tuky (g): 79, Sacharidy (g): 265 SAFA (g): 54 Cukry (g): 248 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 983 kJ

Bílkoviny (g): 2.8, Tuky (g): 9.9, Sacharidy (g): 33.1 SAFA (g): 6.8 Cukry (g): 31 Vláknina (g): 0.5 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Bílky ušleháme do pevného lesklého sněhu, který dělá špičky. Zašleháme do něj cukr, pak přimícháme škrob a nakonec ocet. Vzniklou hmotu lžící přemístíme na hromádku na plech vyložený papírem na pečení. V hromádce nejprve vyhloubíme lžící "misku" a potom obrácenou stranou lžíce vytváříme po vnějším obvodu strukturu a vytahujeme špičky na horní hraně "misky". Hotový korpus ihned vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C, teplotu ihned zmírníme na 120 °C a korpus pomalu sušíme 80 minut (korpus je usušený, když jde snadno odloupnout od papíru na pečení). Smetanu ušleháme do tuha. Jahody omyjeme a překrájíme na poloviny. Upečený korpus necháme vychladnout, opatrně z něj sloupneme pečící papír, naplníme ho šlehačkou a ozdobíme jahodami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma