TOPlist


Vepřová játra po mlynářsku, bramborová kaše, salát z červené řepy

  • Uživatelský recept
  • Autor: JarmilaCernakova
  • Porce: 1.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Játra vepřová100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)5
Cibule15
Mouka pšeničná hladká5
Smetana na vaření 12%30
Brambory (syrové)150
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)100
Červená řepa sterilovaná150

Energetická hodnota celkem: 1902 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 51 SAFA (g): 6 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

mletá paprika, drcený kmín, mletý pepř, sůl

Postup přípravy

Očištěná a odblaněná játra nakrájíme na hranolky. Na oleji orestujeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme játra, osmahneme, poprášíme mletou paprikou, okmínujeme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme. Měkká játra poprášíme hladkou moukou, mírně podlijeme vodou a za občasného promíchání necháme provařit. Hotový pokrm osolíme a zjemníme smetanou. Podáváme s bramborovou kaší ( vyšlehanou z uvařených rozmačkaných brambor a nízkotučného mléka) a červenou řepu.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma