TOPlist


Svíčkové řezy na zelenině, knedlík

  • STOB recept
  • Autor: STOB
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Knedlíky houskové 80
Mouka pšeničná hladká10
Mrkev15
Celer - bulva15
Petržel - kořen10
Cibule20
Oleje (všechny druhy)7
Hovězí svíčková průměr100

Energetická hodnota celkem: 1975 kJ

Bílkoviny (g): 29, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 54 SAFA (g): 4 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 4 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Omyté porce svíčkové zlehka naklepeme, osolíme, opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej, svíčkové řezy na něm z obou stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple. Na zbylém oleji orestujeme nakrájenou zeleninu a cibuli, vrátíme opečené maso, doplníme kořením (nové koření, bobkový list, tymián, sůl, pepř), podlijeme a dusíme, až je maso měkké. Dokončíme zahuštěním moukou, pak zalijeme vodou, důkladně promícháme a za stálého míchání necháme provařit.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma