TOPlist


Okonomiyaki

  • Uživatelský recept
  • Autor: taketoki
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 40

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Okonomi omáčka72
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)20
Krevety300
Zázvor nakládaný15
Cibulka jarní20
Shiitake sušené15
Miso bílé17
Mirin20
Vejce celá průměr180
Naturamyl bramborový škrob50
Mouka pšeničná polohrubá250
Zelí čínské50

Energetická hodnota celkem: 8116 kJ

Bílkoviny (g): 104, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 272 SAFA (g): 11 Cukry (g): 45 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2029 kJ

Bílkoviny (g): 26, Tuky (g): 11.8, Sacharidy (g): 68 SAFA (g): 2.8 Cukry (g): 11.3 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 0.8


Dochucovadla:

Všechny uvedené přísady kupuji v japonských nebo korejských potravinách (oni vám rádi poradí).

Postup přípravy

Pokrájené zelí posolím a nechám pustit vodu, vyždímám. Ve větší míse promíchám mouku, škrob a prášek do pečiva. V hrnci smíchám 170ml vývaru se lžící mirinu a lžící miso pasty. Do mouky udělám důlek, vliju 3 rozšlehaná vejce a vývar z hrnce, pořádně promíchám. Přidám zelí, houby, zázvor a krevety (vše na kousky pokrájené). Pak směs smažím na pánvi (budou z toho 4 silnější omelety), tak 5minut z obou stran. Každý si pak na svém talíři potře povrch lžící omáčky okonomiyaki, posype vločkami řasy nori nebo rybími vločkami katsuobushi. Japonci si dávají ještě majonézu, já ji ale nedávám, tak ani není v tomto receptu započítaná.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma