TOPlist


Cuketová polévka ( se šmakounem a krutony)

  • Uživatelský recept
  • Autor: ANCINKA
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Smetana na vaření 12%45
Rohlík celozrnný průměr55
Olej olivový11
Šmakoun Mexico100
Bujón průměr (hotový)500
Cuketa600
Cibule80
Brambory rané150
Parmezán 25%15

Energetická hodnota celkem: 3168 kJ

Bílkoviny (g): 35, Tuky (g): 28, Sacharidy (g): 90 SAFA (g): 10 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 12

Energetická hodnota na 1 porci: 792 kJ

Bílkoviny (g): 8.8, Tuky (g): 7, Sacharidy (g): 22.5 SAFA (g): 2.5 Cukry (g): 6 Vláknina (g): 3.8 Sůl (g): 3


Dochucovadla:

1-2 str. česneku, tymián, pepř, sůl

Postup přípravy

Cibuli osmahneme s česnekem a ostatními přísadami, přidáme trochu vody, podusíme, dolijem vývarem a uvaříme. Rozmixujeme, můžeme propasírovat. Na zjemnění přidáme smetanu a parmazán. K servírování zakápnu dýňovým olejem. Zadala jsme podle tabulek bujon, ale použila jsem domácí vývar- ten jsme v tabulkách nenašla. krutonky jsem opražila nasucho na tefl. pánvi.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma