TOPlist


Jablečný koláč

  • Uživatelský recept
  • Autor: terus12
  • Porce: 90.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka špaldová celozrnná250
Cukr bílý (řepný, třtinový)70
Vejce celá průměr55
Kypřící prášek do pečiva5
Máslo čerstvé50
Tvaroh polotučný průměr50
Rozinky100
Jablka800

Energetická hodnota celkem: 10424 kJ

Bílkoviny (g): 49, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 442 SAFA (g): 32 Cukry (g): 218 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 116 kJ

Bílkoviny (g): 0.5, Tuky (g): 0.6, Sacharidy (g): 4.9 SAFA (g): 0.4 Cukry (g): 2.4 Vláknina (g): 0.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

pudingový prášek, sůl

Postup přípravy

Večer předem namočíme 100 g hrozinek a/nebo sušených brusinek do rumu tak, aby byly sotva ponořené. Do mísy dáme 250 g celozrnné špaldové mouky, přidáme 70 g moučkového cukru, 1 lžičku kypřicího prášku, špetku soli, 50 g změklého másla a 50 g tvarohu a rozemneme na drobenku. Nakonec zapracujeme jedno vejce a uhněteme hladké těsto, které vtlačíme do vymaštěné koláčové formy, přičemž necháme zvýšené okraje. 800 g oloupaných a jádřinců zbavených jablek nakrájíme na silnější plátky, smícháme se sáčkem vanilkového cukru, lžičkou skořice, 2 lžícemi vanilkového pudingového prášku a namočenými hrozinkami i s rumem. Jablky naplníme formu s těstem a pečeme v troubě vyhřáté na 170 stupňů 50 minut, zakryjeme alobalem a ještě 10 minut dopečeme. Rozmícháme dohladka 100 g bílého jogurtu, 150 g tvarohu a sáček vanilkového cukru. Na talíři každou porci upečeného teplého koláče ozdobíme polévkovou lžící tvarohového krému.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma