TOPlist


Houbová omáčka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Tojice
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)25
Cibule150
Houby čerstvé průměr600
Smetana zakysaná 15%180
Mouka pšeničná hladká70

Energetická hodnota celkem: 4115 kJ

Bílkoviny (g): 33, Tuky (g): 53, Sacharidy (g): 97 SAFA (g): 21 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 45 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 686 kJ

Bílkoviny (g): 5.5, Tuky (g): 8.8, Sacharidy (g): 16.2 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 4 Vláknina (g): 7.5 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

pepř, sůl, bobkový list, nové koření

Postup přípravy

Na oleji osmažíme cibulku, přidáme na plátky pokrájené houby, pepř, bobkový list a nové koření, podlijeme a dusíme do měkka, přilijeme vodu, přivedeme k varu a zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smataně a troše vody, dosolíme, provaříme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma