TOPlist


Bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: barban
  • Porce: 19.00
  • Doba přípravy (min.): 1

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná polohrubá300
Cukr hnědý (řepný, třtinový)160
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)300
Vejce celá průměr100
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)70
Kypřící prášek do pečiva15
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)5

Energetická hodnota celkem: 11023 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 88, Sacharidy (g): 405 SAFA (g): 14 Cukry (g): 180 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 580 kJ

Bílkoviny (g): 2.7, Tuky (g): 4.6, Sacharidy (g): 21.3 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 9.5 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Ph. mouku smícháme s PDP, cukrem třtinovým, špetkou soli, do mléka vmícháme vejce, olej, vmícháme do mouky, 2/3 těsta nalejeme do formy, do třetiny těsta přidáme kakao a vlejeme na světlou vrstvu. Pečeme na 170°C

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma