TOPlist


Celozrnná buchta s jablky a ořechy

  • Uživatelský recept
  • Autor: Betty13
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 45

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka celozrnná300
Cukr bílý (řepný, třtinový)120
Vlašské ořechy40
Kakao Holandské se sníženým obsahem tuku (v suchém stavu)5
Kypřící prášek do pečiva12
Vejce celá průměr240
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)100
Jablka475

Energetická hodnota celkem: 10021 kJ

Bílkoviny (g): 75, Tuky (g): 56, Sacharidy (g): 413 SAFA (g): 13 Cukry (g): 179 Vláknina (g): 26 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 835 kJ

Bílkoviny (g): 6.3, Tuky (g): 4.7, Sacharidy (g): 34.4 SAFA (g): 1.1 Cukry (g): 14.9 Vláknina (g): 2.2 Sůl (g): 0.1


Dochucovadla:

skořice vanilkový cukr nebo skořicový

Postup přípravy

Mouku, cukr a nasekané ořechy (hrst) smícháme s rozměklým máslem či herou v drobenku. Odebereme 1 hrnek drobenky a přidáme ostatní přísady. Pokud se Vám zdá těsto husté, zřeďte ho mlékem. Nakonec vmícháme jablka na kostičky (cca 4 hrnky). Vymažeme dortovou či vyšší koláčovou formu, nalijeme do ní těsto a to posypeme odebranou drobenkou. Dáme péct.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma