TOPlist


Gnocchi tekvicové

  • Uživatelský recept
  • Autor: shipka45
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr60
guarová guma5
kukuričný škrob25
ovsené otruby120
Tykev velkoplodá250

Energetická hodnota celkem: 2981 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 111 SAFA (g): 4 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 497 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 18.5 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

soľ

Postup přípravy

Tekvicu očistíme, postrúhame a dáme do mikrovlnky vlniť pri najvyššom výkone asi 3 minúty. Nechame vychladnuť a potom pridáme ostatné ingrediéncie a dobré spolu spracujeme. Dáme do chladničky postať asi ma hodinu. cesto dáme na škrobom jemne posypanou dosku. Pokrájame na menšie diely, ktoré postupne rozvaľkame na valčeky s priemerom cca 1-1,5cm, pokrájame na rovnaké cca 1,5-2 cm dieliky, vidličkou roztlačíme a uložíme na čistú utierku trocha osušiť. Medzitým dáme do hrnca zovrieť vodu s cca 1 čl soli . Ked voda vrie stíšime oheň a opatrne zavaríme postupne polovicu gnochhi. Opatrne premiešame a potom prikryjeme prikrývkou a povaríme cca 3-5 minut až kým nevyplávu gnocchi navrch. Vyberieme deravou naberačkou, opláchneme vodou a ďalej môžeme konzumovať ako prílohu k jedlám s omáčkou resp. s dusenou kapustou, či tvarohom podľa chuti.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma