TOPlist
Sledujte nás:

Upozornění: Jedná se o recept uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat nutriční zásady STOBu.

Gnocchi tekvicové

Zpět
  • Autor: shipka45
  • Doba přípravy (min.): 60
  • Uživatelský recept
  • Porce: 6.00

Ingredience

Dochucovadla:

soľ

Energetická hodnota celkem: 2981 kJ

Bílkoviny (g): 30, Tuky (g): 15, Sacharidy (g): 111 SAFA (g): 4 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 11 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 497 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 2.5, Sacharidy (g): 18.5 SAFA (g): 0.7 Cukry (g): 3 Vláknina (g): 1.8 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Tekvicu očistíme, postrúhame a dáme do mikrovlnky vlniť pri najvyššom výkone asi 3 minúty. Nechame vychladnuť a potom pridáme ostatné ingrediéncie a dobré spolu spracujeme. Dáme do chladničky postať asi ma hodinu. cesto dáme na škrobom jemne posypanou dosku. Pokrájame na menšie diely, ktoré postupne rozvaľkame na valčeky s priemerom cca 1-1,5cm, pokrájame na rovnaké cca 1,5-2 cm dieliky, vidličkou roztlačíme a uložíme na čistú utierku trocha osušiť. Medzitým dáme do hrnca zovrieť vodu s cca 1 čl soli . Ked voda vrie stíšime oheň a opatrne zavaríme postupne polovicu gnochhi. Opatrne premiešame a potom prikryjeme prikrývkou a povaríme cca 3-5 minut až kým nevyplávu gnocchi navrch. Vyberieme deravou naberačkou, opláchneme vodou a ďalej môžeme konzumovať ako prílohu k jedlám s omáčkou resp. s dusenou kapustou, či tvarohom podľa chuti.

Fotografie

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

Naši partneři