TOPlist


Kežmarská roštěná

  • Uživatelský recept
  • Autor: LidaZ
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí roštěná400
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)40
Cibule100
Rajčata 200
Mouka pšeničná hladká20
Smetana na vaření 12%200

Energetická hodnota celkem: 5690 kJ

Bílkoviny (g): 83, Tuky (g): 96, Sacharidy (g): 41 SAFA (g): 35 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 6 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 1423 kJ

Bílkoviny (g): 20.8, Tuky (g): 24, Sacharidy (g): 10.3 SAFA (g): 8.8 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 1.5 Sůl (g): 0.3


Dochucovadla:

mletá paprika, sůl a mletý pepř

Postup přípravy

Nakrájená cibulka se nechá zpěnit, na ní se nasype paprika a opeče naklepané maso. Vše se pdlije horkou vodou a nechá dusit. K téměř měkkému masu přidáme rozkrájená rajčata a dodusíme. Maso vyjmeme, šťávu zalijeme smetanou s rozkvedlanou moukou a povaříme. Podáváme s knedlíky či těstovinami, ale je to dobré i s rýží. Pro dietnější jídlo je možno vynechat smetanu. (Za těch 60 minut se to normálně nestihne, to jsem střelila od boku, to jde jedině, když se maso dusí v papiňáku.)

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma