TOPlist


křenovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: Beillis
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mléko trvanlivé polotučné (1,5 % tuku)1000
Perla s máslovou příchutí20
Mouka pšeničná hladká50
Křen250
Smetana zakysaná 12%200

Energetická hodnota celkem: 4710 kJ

Bílkoviny (g): 51, Tuky (g): 47, Sacharidy (g): 120 SAFA (g): 29 Cukry (g): 72 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 785 kJ

Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 7.8, Sacharidy (g): 20 SAFA (g): 4.8 Cukry (g): 12 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0.2

Postup přípravy

1/4 mléka odlijeme do hrníčku. 3/4 mléka svaříme, přidáme sůl, máslo a jemě postrouhaný křen. Pozor, aby se nám mléko nepřipalovalo. Do odloženého mléka rozkvedláme mouku. Přidáme do omáčky a vše ještě asi 10 minut za stálého míchání povaříme. Jakmile omáčka vychladne přidáme zakysanou smetanu. Pokud bychom přidali zakysanou smetanu do horké omáčky, srazila by se. Po ochucení můžeme omáčku dle libosti ohřívat.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma