TOPlist


Focaccia

  • Uživatelský recept
  • Autor: ya.nic
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 150

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná bílá500
Voda čistá400
Droždí21
Sůl5
Olej olivový50

Energetická hodnota celkem: 8991 kJ

Bílkoviny (g): 52, Tuky (g): 55, Sacharidy (g): 358 SAFA (g): 9 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 20 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 2248 kJ

Bílkoviny (g): 13, Tuky (g): 13.8, Sacharidy (g): 89.5 SAFA (g): 2.3 Cukry (g): 2 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 0

Postup přípravy

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí 
a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 
10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma