- Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
- Veřejné stravování
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Sůl | 2.3 |
Mouka pšeničná hladká | 2 |
Voda | 60 |
Vepřová krkovice (syrová) | 120 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 1146 kJ
Bílkoviny (g): 23,
Tuky (g): 19,
Sacharidy (g): 1,
SAFA (g): 9,
Cukry (g): 0,
Vláknina (g): 0,
Sůl (g): 2
Postup přípravy
Do pekáče vložíme opláchnuté, osolené a okmínované maso, mírně je podlijeme vodou a pečeme za občasného přelévání vypečenou šťávou a podlévání vodou doměkka a dozlatova. Upečené maso vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, přiměřeně zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu vaříme nejméně 20 minut. Ke konci varu ji podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.