TOPlist


Chléb špaldový

  • Uživatelský recept
  • Autor: Martina M.
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě180
Mouka špaldová celozrnná350
Droždí10
Slunečnicová semínka15

Energetická hodnota celkem: 6007 kJ

Bílkoviny (g): 50, Tuky (g): 14, Sacharidy (g): 266 SAFA (g): 2 Cukry (g): 7 Vláknina (g): 15 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 300 kJ

Bílkoviny (g): 2.5, Tuky (g): 0.7, Sacharidy (g): 13.3 SAFA (g): 0.1 Cukry (g): 0.4 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sůl 1 lžička

Postup přípravy

Připravíme si kvásek z droždí, tří lžic vody a dvou lžic mouky. Poté vše smícháme a zaděláme těsto, necháme 40 minut kynout. Pak těsto propracujeme, dáme do formy a znovu necháme kynout asi 40 minut. Pečeme 15 minut na 220 stupňů a dalších 30 minut na 180 stupňů.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma