TOPlist


Kvaskovy chleb spaldovo zitny s lnenym seminkem

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 12

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Voda, minerální vody bez příchutě600
Lněné semínko drcené50
Špaldová mouka350
Mouka žitná celozrnná Bio Harmonie200

Energetická hodnota celkem: 8802 kJ

Bílkoviny (g): 72, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 395 SAFA (g): 5 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 40 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 440 kJ

Bílkoviny (g): 3.6, Tuky (g): 1.4, Sacharidy (g): 19.8 SAFA (g): 0.3 Cukry (g): 0.4 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

sul, kmin dle chuti

Postup přípravy

zitny kvasek: (zaklad kvasek z predchoziho peceni) pridame prvnich 100 g mouky a vlaznou vodu, nechame pracovat cca 3-4 h zopakujeme lnene seminko umeleme, smichame se spaldovou moukou, soli, kminem, podle potreby pridame vodu dobre prohneteme, nechame kynout cca 2 h (i vice) prohnete a nechame kynout dalsi 2 h nahrejeme troubu na 200, prohneteme testo, udelame sisku, potreme vodou a peceme dokud kurka nezvoni cca 1 h. Do trouby vlozime hrnek s vodou

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma