TOPlist


bábovka tvorohovo-citronová

  • Uživatelský recept
  • Autor: Sperlingova
  • Porce: 15.00
  • Doba přípravy (min.): 75

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Cukr hnědý (řepný, třtinový)220
Mouka pšeničná bílá200
Vejce celá průměr165
Máslo čerstvé125
Tvaroh odtučněný průměr500
Citrony50

Energetická hodnota celkem: 12905 kJ

Bílkoviny (g): 105, Tuky (g): 124, Sacharidy (g): 382 SAFA (g): 77 Cukry (g): 241 Vláknina (g): 12 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ

Bílkoviny (g): 7, Tuky (g): 8.3, Sacharidy (g): 25.5 SAFA (g): 5.1 Cukry (g): 16.1 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 170, horkovzdušnou na 150 stupňů. Do mísy dejte máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru i šťávu a vše vyšlehejte do světlé pěny. (Práci vám usnadní elektrický šlehač.) V druhé misce jemně utřete tvaroh a špetku soli. Přidejte ke žloutkové pěně. 2. Do mouky nasypte necelý sáček prášku do pečiva, promíchejte je spolu a pak spojte s tvarohovou hmotou. Na závěr velmi zlehka přimíchejte ušlehané bílky. 3. Formu na bábovku vymažte máslem, vysypte hrubou moukou nebo krupičkou a opatrně vlijte těsto. Pečte necelou hodinu. Po vychladnutí poprašte bábovku moučkovým cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma