TOPlist
Sledujte nás:

Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl

Energetická hodnota celkem: 3825 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 136 SAFA (g): 13 Cukry (g): 46 Vláknina (g): 10 Sůl (g): 1

Postup přípravy

Droždí promícháme s trochou cukru, rozředíme malým množstvím vlažného mléka, přidáme trochu prosáté hladké mouky a promícháme, až vznikne řídký kvásek, který necháme na teple vykynout. Do zbylé dávky prosáté mouky přidáme vejce, zbylý cukr, jemně nastrouhanou kůru z pečlivě opláchnutého citronu, sůl, rozpuštěné vlažné máslo, zbylou dávku vlažného mléka a vykynutý kvásek a směs pečlivě promícháme a propracujeme. Hotové těsto necháme dostatečně vykynout, potom je vyválíme na silnější prameny, které rozkrájíme na dílky a skládáme ve vrstvách do máslem vytřeného pekáče. Jednotlivé dílky i vrstvy promašťujeme zbylou dávkou rozpuštěného másla. Buchtičky necháme opět vykynout, na povrchu je potřeme máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dočervena. Při expedici přeléváme jednotlivé porce buchtiček horkým vanilkovým krémem. Příprava krému Polovinu dávky mléka dáme svařit s 2/3 dávky cukru. Do vařícího mléka vlijeme krémový prášek rozmíchaný pečlivě s částí zbylého mléka a za neustálého prošlehávání směs převaříme, až mírně zahoustne. Do zahoustlé směsi zamícháme žloutky rozšlehané se zbylou třetinou cukru a zbylým mlékem a zvolna, za stálého prošlehávání uvedeme krém téměř do varu. Nakonec krém ochutíme vanilínovým cukrem.

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 04. 2012 22:33
Ještě bych portřebovala vědět.To množství kalorií je ve 100 gramech?
10. 01. 2012 21:14
POHÁDKA MLÁDÍ

Naši partneři