TOPlist


Cukroví - Mozartovy koule

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 43.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Čokoláda hořká 70 % průměr45
Rum hnědý8
Pistácie100
Máslo čerstvé57
Cukr bílý (řepný, třtinový)225
Mandle200

Energetická hodnota celkem: 14031 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 220, Sacharidy (g): 272 SAFA (g): 66 Cukry (g): 240 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 326 kJ

Bílkoviny (g): 1.5, Tuky (g): 5.1, Sacharidy (g): 6.3 SAFA (g): 1.5 Cukry (g): 5.6 Vláknina (g): 0.7 Sůl (g): 0

Postup přípravy

Pistáciová hmota: 100 g pistácie nepražené, nesolené 75 g cukr 1 lžička rumu Mandlová hmota: 200g mandle loupané 150g cukr 2 lžice vody trochu másla, aby drželo pohromadě(12g). Hned po vytvoření těst vymodelujeme zelené kuličky cca 1 cm, pak tvarujeme bílé kuličky, cca 1,5-2cm, ty zploštíme a obalíme jimi zelené kuličky. Nakonec namočíme do rozpuštěné čokolády s máslem (45g čokolády a 45 g másla). Dáme ztuhnout do chladna. Nemusí se rozležet. Pozn.: ohledně cukru je lepší použít cukr krupici, mandlové těsto se lépe tvaruje a dají se vytvarovat i menší kuličky, při použití moučkového cukru se těsto láme a rychle tvrdne, pak není tvárné - zřejmě díky přidanému škrobu) ... ze stejného množství těsta při použití cukru moučka jsem vyrobila 24 kuliček, letos jsem dala cukr krupici a kuliček mám 43 - viz druhý obrázek.

Fotografie



Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma