- Autor: Tereza.Cisarova
- Uživatelský recept
- Porce: 3.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Brambory (syrové) | 200 |
Vejce celá průměr | 55 |
Mouka pšeničná hrubá | 60 |
Zelí bílé kysané | 450 |
Cibule | 60 |
Olej běžný (řepkový, slunečnicový) | 15 |
Cukr bílý (řepný, třtinový) | 10 |
Krupička dětská | 40 |
Dochucovadla:
sůl, kmín
Energetická hodnota celkem: 3700 kJ
Bílkoviny (g): 27,
Tuky (g): 22,
Sacharidy (g): 139,
SAFA (g): 4,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 24,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 1233 kJ
Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 46.3, SAFA (g): 1.3, Cukry (g): 8, Vláknina (g): 8, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Zelí scedíme, pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme vodou, aby bylo zelí potopeno, přidáme špetku soli, kmín a cukr. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Uvařené a studené brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, krupičku a mouku. Spojíme v těsto, z něhož uděláme "hada" o průměru cca 2cm, kterého rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm kousky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Podáváme ihned k dušenému zelí. K jídlu připravíme dušené maso dle chuti. Ráda nasucho na teflonové pánvi opeču kousek vepřové kotlety, osolené a opepřené.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.