TOPlist


Bramborové noky, zelí

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Brambory (syrové)200
Vejce celá průměr55
Mouka pšeničná hrubá60
Zelí bílé kysané450
Cibule60
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)15
Cukr bílý (řepný, třtinový)10
Krupička dětská 40

Energetická hodnota celkem: 3700 kJ

Bílkoviny (g): 27, Tuky (g): 22, Sacharidy (g): 139 SAFA (g): 4 Cukry (g): 24 Vláknina (g): 24 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 1233 kJ

Bílkoviny (g): 9, Tuky (g): 7.3, Sacharidy (g): 46.3 SAFA (g): 1.3 Cukry (g): 8 Vláknina (g): 8 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

sůl, kmín

Postup přípravy

Zelí scedíme, pokrájíme a dáme na dozlatova osmaženou cibulku. Podlijeme vodou, aby bylo zelí potopeno, přidáme špetku soli, kmín a cukr. Necháme pod poklicí dusit asi 10-15 minut. Uvařené a studené brambory nastrouháme najemno, osolíme, přidáme vejce, krupičku a mouku. Spojíme v těsto, z něhož uděláme "hada" o průměru cca 2cm, kterého rozkrájíme na stejně velké cca 1,5 - 2cm kousky. Ty ihned dáme do vroucí osolené vody, opatrně promícháme a od vyplavání jen krátce povaříme. Podáváme ihned k dušenému zelí. K jídlu připravíme dušené maso dle chuti. Ráda nasucho na teflonové pánvi opeču kousek vepřové kotlety, osolené a opepřené.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma