TOPlist


Jablka v županu

  • Veřejné stravování
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Porce: 1.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vejce celá průměr4
Hrozinky2
Cukr průměr15
Jablka65
Mouka pšeničná hladká5
Listové těsto průměr50

Energetická hodnota celkem: 1438 kJ

Bílkoviny (g): 4, Tuky (g): 17, Sacharidy (g): 43 SAFA (g): 8 Cukry (g): 32 Vláknina (g): 2 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice mletá

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na tenčí plát a rozkrájíme jej na čtverce podle velikosti jablek. Na ně položíme oloupaná, jádřinců zbavená jablka, posypeme je směsí moučkového cukru se skořicí a do otvoru po jádřincích nasypeme zbylý cukr se skořicí a přebrané, opláchnuté a spařené rozinky. Růžky těsta potřeme rozmícháným vejcem a přeložíme je přes jablka. Zabalená jablka potřeme opět rozmíchaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Upečená jablka ještě zatepla posypeme prosátým cukrem a ihned expedujeme.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

23. 01. 2012 17:23

nepleska

toto som robievala doma aj pred dietou :D ale nedavala som tam tolko cukru, len jeden skoricovy cukor a bud pomlete vlašske orechy alebo hrozienka

10. 01. 2012 21:12

jitume

DOBRÉ JAKO ŠTRŮDL PO JADŘINCÍCH BYCH DALA RYBÍZOVOU MARMELÁDU:-)

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma