TOPlist
Sledujte nás:

Švestkový závin s mákem tažený

Zpět
  • Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury teplých pokrmů
  • Veřejné stravování
  • Porce: 1.00

Ingredience

Dochucovadla:

sůl, skořice mletá

Energetická hodnota celkem: 1304 kJ

Bílkoviny (g): 5, Tuky (g): 12, Sacharidy (g): 44, SAFA (g): 5, Cukry (g): 23, Vláknina (g): 4, Sůl (g): 0

Postup přípravy

Hladkou mouku prosijeme, přidáme dávku vejce, olej, sůl a vodu a směs zpracujeme na hladké, nelepivé těsto. Hotové těsto mírně podmoučíme, přiklopíme vhodnou nádobou a necháme nejméně čtvrt hodiny odpočinout. Mák jemně umeleme. Švestky očistíme, opláchneme a vypeckujeme. Odpočinuté těsto částečně rozválíme, položíme je na pomoučený ubrus a pečlivě vytahujeme, aby bylo co nejtenčí a nepotrhané. Vytažené těsto posypeme mletým mákem, švestkami, směsí cukru se skořicí a prosátou strouhankou a náplň pokapeme větší částí másla. Pomocí podloženého ubrusu zavineme závin, položíme jej na máslem potřený plech, na povrchu jej potřeme zbylým rozpuštěným máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova. Při expedici krájíme závin na jednotlivé porce a posypeme jej moučkovým cukrem.

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 01. 2012 21:04
TO BY MOHLO BÝT DOST DOBRÉ

Naši partneři