TOPlist


hovězí ptáčci

  • Uživatelský recept
  • Autor: Mirrka
  • Porce: 5.00
  • Doba přípravy (min.): 50

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej olivový8
Cibule203
Hořčice kremžská průměr20
Hořčice plnotučná průměr50
Hovězí maso zadní průměr384
Vejce celá průměr55
Okurky sterilované průměr56
Mouka pšeničná hladká20
Voda, minerální vody bez příchutě600

Energetická hodnota celkem: 3796 kJ

Bílkoviny (g): 94, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 44 SAFA (g): 13 Cukry (g): 18 Vláknina (g): 7 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 759 kJ

Bílkoviny (g): 18.8, Tuky (g): 7.2, Sacharidy (g): 8.8 SAFA (g): 2.6 Cukry (g): 3.6 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

sůl, pepř

Postup přípravy

Ptáčci: maso nakrájíme na plátky, naklepeme, potřeme kremř. hořčicí, posypeme trochou cibulky, poklademe kouskem vajíčka a menší okurkou, zavineme a zamotáme nití. Omáčka: Zpěníme cibulku na oleji, přidáme plnotučnou hořčici a na to poklademe připravené ptáčky, zalijeme vodou, uvaříme do měka, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozkvrdalnou ve vodě, maso zbavíme nití a vložíme zpět. Vařením v papináku se doba vaření podstatně urychlí

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma