TOPlist


Hovězí na smetaně

  • Uživatelský recept
  • Autor: muriela
  • Porce: 6.00
  • Doba přípravy (min.): 180

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)10
Hovězí maso zadní průměr900
Voda, minerální vody bez příchutě600
Ocet10
Cibule250
Česnek10
Smetana ke šlehání 31%300
Solamyl bramborový škrob5
Slanina anglická100

Energetická hodnota celkem: 11248 kJ

Bílkoviny (g): 206, Tuky (g): 182, Sacharidy (g): 42 SAFA (g): 100 Cukry (g): 28 Vláknina (g): 5 Sůl (g): 4

Energetická hodnota na 1 porci: 1875 kJ

Bílkoviny (g): 34.3, Tuky (g): 30.3, Sacharidy (g): 7 SAFA (g): 16.7 Cukry (g): 4.7 Vláknina (g): 0.8 Sůl (g): 0.7


Dochucovadla:

sůl, vinný ocet, pepř, tymián, saturejka, bobkový list

Postup přípravy

Maso odblaníme, nakrájíme na plátky a dáme marinovat : 600 ml vody + 2 lžíce vinného octa + bobkový list, tymián, drcený pepř a saturejka + 2 stroužky česneku na plátky + cibule na kolečka + lžička soli .... minimálně na 48 hodin. Na lžíci oleje orestujeme na drobno nakrájenou anglickou slaninu, přidáme osušené maso, také orestujeme. Pak přidáme okapanou cibuli a necháme zesklovatět. Z marinády vyndáme bobkové listy, a pak ji přidáme k masu s cibulí. Vše necháme lehce probublávat až do změknutí masa. Podle potřeby podléváme vodou. Do smetany vmícháme čajovou lžičku solamylu ... když maso změkne, vmícháme smetanu do pokrmu a necháme ještě cca 5 minut probublat (opatrně promícháváme). Podle potřeby dochutíme (cukr, sůl, vinný ocet). Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma