TOPlist


jablková bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: fijalovejkosatec
  • Porce: 20.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka žitná celozrnná150
whey čoko, jahoda100
Vejce celá průměr110
Kypřící prášek do pečiva10
Cukr bílý (řepný, třtinový)20
Jablka325
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku)150
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)75
Mouka pohanková30
Kakao Holandské (v suchém stavu)10
Med15

Energetická hodnota celkem: 9418 kJ

Bílkoviny (g): 127, Tuky (g): 96, Sacharidy (g): 218 SAFA (g): 15 Cukry (g): 81 Vláknina (g): 34 Sůl (g): 1

Energetická hodnota na 1 porci: 471 kJ

Bílkoviny (g): 6.4, Tuky (g): 4.8, Sacharidy (g): 10.9 SAFA (g): 0.8 Cukry (g): 4.1 Vláknina (g): 1.7 Sůl (g): 0.1

Postup přípravy

Nasekáme jablka, rozšleháme bílky, vymažeme formu, vysypeme pohankovou krupicí, smícháme skořicový cukr, žloutky, mléko, mouku, med, kypřící prášek, kakao, whey a jablka, přimícháme tuhy sníh. Vlijeme do formy a dáme péci na 200°C max 40 minut, od 30 minuty kontrolujeme špejlí, zda-li těsto není syrové.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma