TOPlist


Bílá fazolová polévka

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 4.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Česnek10
Cibule100
Olivovy olej Extra Virgin10
Smetana na vaření 12%100
Fazole (v suchém stavu)300
Zeleninový vývar800

Energetická hodnota celkem: 6050 kJ

Bílkoviny (g): 67, Tuky (g): 27, Sacharidy (g): 202 SAFA (g): 14 Cukry (g): 19 Vláknina (g): 22 Sůl (g): 16

Energetická hodnota na 1 porci: 1513 kJ

Bílkoviny (g): 16.8, Tuky (g): 6.8, Sacharidy (g): 50.5 SAFA (g): 3.5 Cukry (g): 4.8 Vláknina (g): 5.5 Sůl (g): 4


Dochucovadla:

sůl, 1 lžička majoránky, mletý nebo čerstvý koriandr, petrželka na ozdobu

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme. Vodu několikrát vyměníme. Na oleji zpěníme cibuli a plátky česneku, přidáme fazole a lehce orestujeme, zalijeme zeleninovým vývarem, který jsme si předem uvařili. A vaříme na mírném plameni do změknutí. Pokud je potřeba podlijeme ještě vývarem. Změklé fazole rozmixuxjeme, přidáme smetanu, majoránku a bylinky a necháme lehce povařit. Na talíři zdobíme petrželkou

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma