TOPlist


Celozrnný linecký koláč s rebarborovým pyré

  • Uživatelský recept
  • Autor: sduranova
  • Porce: 16.00
  • Doba přípravy (min.): 30

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mandle50
Lískové ořechy100
Džem průměr100
Máslo čerstvé150
Cukr hnědý (řepný, třtinový)100
Žloutek20
Vejce celá průměr55
Otruby žitné50
Špaldová mouka250

Energetická hodnota celkem: 16372 kJ

Bílkoviny (g): 66, Tuky (g): 230, Sacharidy (g): 373 SAFA (g): 102 Cukry (g): 163 Vláknina (g): 23 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 1023 kJ

Bílkoviny (g): 4.1, Tuky (g): 14.4, Sacharidy (g): 23.3 SAFA (g): 6.4 Cukry (g): 10.2 Vláknina (g): 1.4 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

1 lžička skořice, 6 hřebíčků rozemletých na prášek, vanilka, citrónová šťáva z 1/2 citrónu

Postup přípravy

Rozměklé máslo, vejce, koření, mleté pražené ořechy, třtinový cukr, citrónovuo sťávu, mouku a otruby vypracujeme na těsto, které rozdělíme na 2 díly v poměru 2:1 Mezitím si musíme připravit náplň, já ji mívám od jara zavařenou tak, jen sejdu do sklepa a přinesu, ale je to jednoduché rebarbora na kousky, přidáme cukr dle chuti a pomerančovou šťávu. Ve výsledku by jste měli mít něco jako řidší marmeládu a jako marmeládu jsem to i zadala do vypočtu. Samozřejmě ji můžete použít. Výborná je meruňková nebo rybízová. Větší díl těsta rozválíme na placku, dáme do koláčové formy a propícháme vidličkou, potřeme rebarborovou směsí (marmeládou), z druhé části těsta uděláme válečky a rozdělíme koláč jimi na 16 dílků, které posypeme mandlovými lupínky a celé to potřeme rozšlehaným žloutkem. Pečeme cca 30 minut dozlatova v troubě na 180 stupňů

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

19. 01. 2014 15:54

sduranova

Oprava teploty peceni je to180 st.

19. 01. 2014 15:49

Veve12

Tak to vypadá moc dobře. Rebarboru nemám, ale nahradím ji jinou domácí marmeládou. Díky za recept :-)))

19. 01. 2014 15:34

muriela

Je otázka, co je zdravější ... jestli máslo, nebo rostlinný tuk ... myslím, že v současnosti se odborníci spíš přiklánějí k máslu ... já taky používám radši máslo

19. 01. 2014 14:06

sduranova

Pro ty kdo chteji žít zdravě, je lepší vyměnit máslo za rostlinný tuk, ale já z toho koláče sním jen polovinu porce a rodinka vyžaduje pečení z másla.

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma