TOPlist


Svíčková na smetaně

  • Uživatelský recept
  • Autor: l.fruhaufova
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 120

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Hovězí maso zadní průměr1700
Slanina anglická140
Cibule133
Olej běžný (řepkový, slunečnicový)35
Zelí červené sterilované630
Smetana ke šlehání 31%195
Smetana ke šlehání 33%75
Cukr bílý (řepný, třtinový)30
Mouka pšeničná hladká103

Energetická hodnota celkem: 19438 kJ

Bílkoviny (g): 388, Tuky (g): 254, Sacharidy (g): 170 SAFA (g): 122 Cukry (g): 73 Vláknina (g): 30 Sůl (g): 11

Energetická hodnota na 1 porci: 1620 kJ

Bílkoviny (g): 32.3, Tuky (g): 21.2, Sacharidy (g): 14.2 SAFA (g): 10.2 Cukry (g): 6.1 Vláknina (g): 2.5 Sůl (g): 0.9


Dochucovadla:

sůl, pepř, nové koření, bobkový list, jalovec, citonová šťáva, Halali

Postup přípravy

Maso orestujeme na cibuli a slanině, přidáme zeleninu i s nálevem, okořeníme a vaříme až je měkké. Maso vyjmeme, nakrájíme na plátky, omáčku propasírujeme, zahustíme moukou, zjemníme smetanou a dochutíme ctrónovou š´távou a cukrem.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma