TOPlist


celozrnná pizza

  • Uživatelský recept
  • Autor: silva163
  • Porce: 8.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Mouka pšeničná celozrnná150
Mouka žitná celozrnná150
Mouka pšeničná hladká50
Voda, minerální vody bez příchutě220
Droždí3
Cukr bílý (řepný, třtinový)5
Olej olivový10
Rajčata 50
Česnek5
Eidam 20%100
Šunka kuřecí prsní výběrová100
Žampiony50
Mozzarella 45%50

Energetická hodnota celkem: 7322 kJ

Bílkoviny (g): 103, Tuky (g): 36, Sacharidy (g): 249 SAFA (g): 16 Cukry (g): 15 Vláknina (g): 46 Sůl (g): 5

Energetická hodnota na 1 porci: 915 kJ

Bílkoviny (g): 12.9, Tuky (g): 4.5, Sacharidy (g): 31.1 SAFA (g): 2 Cukry (g): 1.9 Vláknina (g): 5.8 Sůl (g): 0.6


Dochucovadla:

oregano, koření na pizzu

Postup přípravy

Z 5 lžic teplé vody, cukru, mouky a rozdrobeného droždí si uděláme kvásek. Mouky přesyjeme a smícháme, přidáme k nim sůl, olivový olej, vykynutý kvásek a přidáváme vodu. Zpracujeme ve vláčné těsto, které necháme v teple pod utěrkou půl hodiny kynout. Pasírovaná rajčata smícháme s prolisovaným česnekem a špetkou pizza koření. Šunky nakrájíme na menší kousky, žampiony na plátky a sýry nastrouháme a smícháme. Vykynuté těsto rozválíme a dáme na plech nebo do formy na pizzu. Potřeme jej rajčatovou směsí, které posypeme sýrem, dále na sýr dáme šunku a žampiony. Vše posypeme zbylým sýrem, oreganem a kořením na pizzu. Pečeme při teplotě 200°C necelých 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma