TOPlist


Celozrnná medová pizza

  • Uživatelský recept
  • Autor: Kajess
  • Porce: 3.00
  • Doba přípravy (min.): 20

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Parmezán 25%20
Rajčata 180
Mozzarella 45%125
Česnek12
Rajský protlak100
Olej olivový15
Med18
Sůl4
Voda, minerální vody bez příchutě200
Droždí13
Mouka pšeničná celozrnná230

Energetická hodnota celkem: 6355 kJ

Bílkoviny (g): 68, Tuky (g): 49, Sacharidy (g): 198 SAFA (g): 23 Cukry (g): 38 Vláknina (g): 32 Sůl (g): 3

Energetická hodnota na 1 porci: 2118 kJ

Bílkoviny (g): 22.7, Tuky (g): 16.3, Sacharidy (g): 66 SAFA (g): 7.7 Cukry (g): 12.7 Vláknina (g): 10.7 Sůl (g): 1


Dochucovadla:

bazalka, sůl, pepř

Postup přípravy

V teplé vodě rozmícháme lžičku medu a půl lžičky soli, přidáme droždí, promícháme, necháme 10 minut nakynout. Poté přidáme mouku a lžičku oleje, vypracujeme těsto (lze přidat vodu, pokud je tuhé), necháme hodinu vykynout. Rozehřejeme troubu na 250 i s plechem, vyválíme z těsta tenkou placku, dáme na kus pečičího papíru, potřeme protlakem smíchaným s česnekem a sušenou bazalkou (popř. sůl), poklademe mozzarellou na kolečka a rajčaty (2) na kolečka, posypeme trochou parmezánu. Z vyhřáté trouby vytáhneme horký plech, přetáhneme na něj papír s pizzou a dáme na 10-13 minut péct.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma