TOPlist


Jablečný pie

  • Uživatelský recept
  • Autor: Pernella1
  • Porce: 12.00

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)
Vlašské ořechy20
Smetana zakysaná 12%190
Hera20
Mouka pšeničná hladká300
Jablka600

Energetická hodnota celkem: 8044 kJ

Bílkoviny (g): 42, Tuky (g): 52, Sacharidy (g): 313 SAFA (g): 25 Cukry (g): 75 Vláknina (g): 37 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 670 kJ

Bílkoviny (g): 3.5, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 26.1 SAFA (g): 2.1 Cukry (g): 6.3 Vláknina (g): 3.1 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

skořice

Postup přípravy

Z mouky, tuku a kysané smetany zpracujeme křehké těsto. Necháme 30 minut odpočívat v chladu. Jablka nastrouháme nahrubo a promícháme s nasekanými ořechy , skořicí, případně přidáme rozinky nebo sušené brusinky. 2/3 těsta vyválíme dotenka, vyložíme s ním kulatou koláčovou formu o průměru cca 30 cm, naplníme ořechy a přikryjeme plátem ze zbytku těsta. Propícháme vidličkou, potřeme rozkvedlaným vejcem a pečeme dozlatova na 180 °C.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma