TOPlist


bábovka

  • Uživatelský recept
  • Autor: lenkaplenka
  • Porce: 12.00
  • Doba přípravy (min.): 60

Ingredience

Potravina Množství (g/ml)

Energetická hodnota celkem: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0

Energetická hodnota na 1 porci: 0 kJ

Bílkoviny (g): 0, Tuky (g): 0, Sacharidy (g): 0 SAFA (g): 0 Cukry (g): 0 Vláknina (g): 0 Sůl (g): 0


Dochucovadla:

2 vejce, 1/2 hrnku hnědého cukru, 1/3 hrnku oleje, 1 hrnek rozmačkaných banánů (buď 3 velké nebo 4 malé), 1 hrnek hustého jogurtu (použila jsem Hollandii), 1 hrnek polohrubé mouky (lze použít polohrubou špaldovou), 1 hrnek hladké špaldové mouky (ne

Postup přípravy

Jako první jsem si rozmačkala banány a dala do hrnku, abych viděla kolik jich je. Já jsem měla 4 menší banány a vyšlo mi to tak na 270 ml. Tím jsem si určila velikost mého hrnku. Jasně, můžete si klidně říct, že použijete standardní velikost hrnku 200 ml nebo 250 ml a banán, co vám zbyde, prostě sníte, ale já chtěla použít všechny banány výhradně do bábovky. Vejce smícháme s cukrem a olejem. Přidáme rozmačkané banány a jogurt a dobře promícháme. Přisypeme mouky, prášek do pečiva a perníkové koření. Bábovkovou formu si vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 70-80 minut (záleží na velikosti formy a taky na tom, jak velký hrnek jsme použili). Raději ale už po hodině průběžně zkoušíme vpichem špejle, zda už není bábovka hotová. Po vytažení z trouby necháme bábovku čtvrt hodinky vychladnout a poté vyklopíme z formy.

Mohlo by Vás zajímat

Hodnocení (0 hlasů):

Komentáře

Komentáře je možné psát až po přihlášení. Pokud již máte účet, přihlaste se prosím. Pokud ještě účet nemáte, registrujte se

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma

Reklama - díky našim sponzorům můžete využívat tyto stránky zdarma